راه های تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی

به گزارش تا بینهایت، اگر قصد خرید یک محصول چرم را دارید باید با اصول تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی آشنا باشید تا خریدی خوب را تجربه کنید در این مقاله چند روش مهم تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی را به شما آموزش داده ایم.

راه های تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی

به گزارش خبرنگاران به نقل از بیتوته ،چرم یکی از قدیمی ترین و اصلی ترین مواد اولیه برای فراوری کیف ، کفش و کت محسوب می گردد. انسانها، سالیان درازی است که به خاطر نرمی، دوام و کیفیت چرم، از آن برای پوشش خود استفاده می نمایند. در حقیقت اگر می خواهید محصولی را برای سال ها با همان زیبایی و کیفیت اولیه در اختیار داشته باشید، انتخاب محصولات چرم بهترین گزینه برای شماست.

چگونه چرم طبیعی را از چرم مصنوعی تشخیص دهید؟

اولین توصیه این است که سعی کنید چرم را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید چون این روزها چرم های وارداتی و بی کیفیت خیلی زیاد شده اند حتی به برخی از آنها اسانس چرم زده اند و کاملا بوی چرم را می دهند بنابراین نمی توان از روی بو، چرم طبیعی را تشخیص داد. (حتی ممکن است چرم های فوق از پوست حیوانات حرام یا حیوانات حلال با ذبح غیراسلامی باشند)

داشتن برچسب چرم مصنوعی :

اگر محصول برچسبی تحت عنوان چرم دست ساز داشت، قطعا چرم مصنوعی است؛ و اگر هیچ برچسبی نداشت به این معنی است که فروشنده قصد پنهان کردن این حقیقت را دارد که چرم اصل نیست. ولی بیشتر فراورینمایندگان و فروشندگان به استفاده از چرم اصل افتخار می نمایند و با این عناوین آن را نشان می دهند:

Real leather (چرم واقعی و طبیعی)

Genuine leather (چرم اصل)

Top/Full grain leather (چرم فول گرین-لایه لایه نشده)

Made with animal products (ساخته شده با محصولات حیوانی)

پوشش پشت چرم را که نگاه کنید متوجه مصنوعی بودن آن می شوید زیرا پشت چرم های مصنوعی نخ های رشته ای و توری دارد در حالیکه پشت چرم های طبیعی پرزی است.

چرم طبیعی نرم و دارای انعطاف است در حالی که چرم مصنوعی پلاستیکی و خشک تر است و شما با لمس کردن میتوانید چرم طبیعی را از مصنوعی تشخیص دهید. چرم واقعی مانند پوست اگر تحت فشار قرار گیرد چین و چروک می خورد ولی چرم مصنوعی فقط زیر فشار انگشت شما فرو می رود و شکل و استحکام خود را حفظ می نماید.

تشخیص چرم اصل با فشار دادن

چرم طبیعی در برابر حرارت نیمسوز می گردد بوی آن شبیه موی سوخته است اما چرم مصنوعی در برابر حرارت می سوزد و بوی پلاستیک می دهد.

این آزمون بهتر است تحت شرایطی انجام گیرد. یک قسمت از محصول را که خارج از دید است مثلا قسمت پشت لباس را انتخاب نموده و برای 10 تا 15 ثانیه زیر شعله کوچکی نگه دارید.

زمانی که چرم طبیعی را زیر نور بگیرید به صورت یکدست نور را منعکس نمی نماید و برخی جاهای چرم مات و برخی جاها براق به نظر می رسد.

چرم طبیعی دارای بوی خاص خودش است که محصولات اصلی به وسیله این بو قابل شناسایی هستند. اما هر گردی که گردو نیست، بازهم احتمال ساخت عطرهای مصنوعی برای بودار کردن چرم های مصنوعی وجود دارد.

تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی با بو کردن

اگر چرم مصنوعی باشد آب روی آن می ماند. ولی چرم طبیعی ظرف چند ثانیه آب را جذب می نماید. زیرا چرم طبیعی به طور کامل ضد آب نیست.

چرم ها به دلیل ساخته شدن از پوست و موی حیوانات بعد از لمس آن ها متوجه حس گرمی آن خواهید شد و به انگشتان شما منتقل خواهد شد.

هنگامی که به قسمت های مختلف چرم طبیعی دست بزنید چرم یکدست نیست یعنی برخی جاها نازک است و برخی جاها ضخیم است. چون قسمت های مختلف پوست دام ضخامت های متفاوتی دارند. در حالی که چرم مصنوعی چون با دستگاه درست می گردد کاملا حالت یکدست دارد.

چرم های طبیعی نرم نیستند بلکه سفت هستند اما چرم های مصنوعی نرم هستند. اگر چرم طبیعی را تا کنید کمی تغییر رنگ می دهد اما چروک روی آن نمی افتد. اما چرم های مصنوعی تغییر رنگ نمی دهند و چین می خورند.

شما با نگاه کردن بافت چرم طبیعی به راحتی متوجه بافت متراکم و فشرده آن خواهید شد برای اینکار می توانید به قسمت های برش خورده در محصولات چرمی نگاه کنید تابافت مورد نظر را مشاهده کنید. اما در چرم های مصنوعی که از جنس پلاستیکی می باشد فاقد الیاف متراکم می باشند.

به طرح روی چرم دقت کنید، چرم طبیعی دارای طرح غیر تکراری و منحصر به فرد است. اگر روی چرم طرح تکراری و قابل دنبال کردن دیدید، مطمئنا طرح پرسی و چرم مصنوعی است.

عکس چرم طبیعی

نحوه شستن چرم :

همان طور که گفتیم به هیچ وجه نباید چرم را در ماشین لباسشویی شست بلکه البسه چرم خود را به یک خشکشویی معتبر بسپارید. (یعنی مطمئن باشید یک متخصص شست وشوی چرم در آنجا وجود داشته باشد)، در خانه نمی توان چرم را شست چون اگر به پشت چرم آب برسد چرم نرمی و لطافت خود را از دست می دهد و دیگر همچون گذشته انعطاف پذیری نخواهد داشت و خشک می گردد.

اگر هم آستر کت چر م تان کثیف شد بهترین کار این است که آستر را عوض کنید چون چرم فقط روشویی می گردد. گردو غبار دشمن چرم است و شما باید هر چند وقت یک بار روی آن را تمیز کنید.

برای این کار کافی است که یک قاشق مرباخوری شامپو بچه را با آب ولرم (CC 250) و 3 تا 4 قطره سرکه مخلوط کنید و آرام روی چرم بکشید و سپس با آب معمولی شامپوها را پاک کنید و بعد با یک پارچه خشک کنید. در نهایت می توانید با واکس های معمولی روی چرم را ماساژ دهید.

باران را با کف شامپو بچه بشویید

باران های آلوده ای که این روزها کم نیستند می توانند حسابی به لباس های چرم شما آسیب برسانند، اگر به طور ناگهانی در باران شدیدی گرفتار شدید، باید خیلی زود با یک اسفنج آغشته به کف شامپو بچه، باران آلوده را از روی چرم پاک نموده و بعد خشک کنید.

البته باید حواس تان باشد که پشت چرم نباید به هیچ وجه خیس گردد چون انعطاف پذیری خود را از دست می دهد، به طور کلی بهتر است در روزهای بارانی از پوشیدن چرم خودداری کنید تا مبادا درون آن خیس گردد.

تشخیص چرم اصل با آب

نحوه نگهداری از لباس چرم

چرم طبیعی حتما باید از چوب لباسی آویزان گردد به خصوص اگر قصد دارید مدتی از آن استفاده نکنید، چون اگر چرم را از جای تیزی آویزان کنید ممکن است چرم شکل اصلی خود را از دست بدهد و این تغییر شکل دیگر قابل برگشت نیست. برای نگهداری چرم هم بهتر است دمای محیط بین 25 تا 30 درجه باشد.

دشمنان چرم را بشناسید

چرم باید از برخورد با هرشی تیز محافظت گردد چون در صورتی که روی آن خراشی بیفتد، دیگر قابل بازگشت نخواهد بود.لکه ناشی از اتوماتیک هیچ گاه از روی چرم پاک نخواهد شد و روی آن اثر ماندگار دارد، بنابراین باید حواس تان باشد که هیچ گاه نوک اتوماتیک را به وسایل چرم خود نزدیک نکنید. عطر، اسپری و ادکلن را نباید مستقیم روی لباس های چرمی، جیر و نبوک زد. به هیچ وجه نباید لباس های چرم را در ماشین لباسشویی شست، زیرا پودر لباسشویی و آب می توانند کاملا چرم را خراب نمایند.

سعی نکنید لکه های خیلی عمیق یا لکه هایی که به سختی پاک می شوند را خودتان رفع کنید، در این مواقع بهتر است از شخصی متخصص یا فروشگاهی که چرم را از آن خریداری نموده اید هدایت بخواهید و خودتان برای پاک کردن لکه یا رنگ روی چرم از هیچ نوع حلالی استفاده نکنید.

نگهداری از لباس های چرم

راه های تشخیص کفش چرم اصل

برای تشخیص کفش و کیف چرم راهکارهای بالا را انجام بدهید مثلا آن را لمس کنید و یا با آب آن را تست کنید.

کفش چرم اصل، شناسنامه دارد. شما می توانید از فروشنده شناسنامه را طلب کنید تا مطمئن شوید که کفش مورد نظر از چرم اصل وطبیعی تهیه شده است.

کفش چرم بوی خاصی دارد. این بو فقط در کالاهای چرم حس می گردد و چرم های مصنوعی هیچوقت چنین بویی را ندارند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 16 آبان 1399 بروزرسانی: 16 آبان 1399 گردآورنده: ta8.ir شناسه مطلب: 1225

به "راه های تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه های تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید