روزگار سپری شده اهالی زرگنده
به گزارش تا بینهایت، زهرا کریمی-خبرنگار:میان 2 خیابان تاریخی شریعتی و ولی عصر(عج) محله ای قدیمی وجود دارد به نام حسن آباد زرگنده که در گذشته همه زمین هایش محل زراعت کشاورزان بود اما اکنون نه خبری از آن مشاغل است و نه زمین های زراعی و تا چشم کار می نماید برج است و برج.

در خیابان شهید عمرانی محله زرگنده هنوز خانه هایی با متراژ 25 و 75 متر که روی تپه ها ساخته شده اند دیده می شوند و دیگر جزو بافت فرسوده محله به حساب می آیند. محله زرگنده به معنای انباشت زر است که در گذشته های دور به دلیل نبود بانک، اهالی اموالشان را در دل کوه پنهان می کردند. شوکت محمدی دبیر شورایاری محله زرگنده درباره این محله می گوید: 300 خانواده شهید و ایثارگر در این محله زندگی می نمایند و تک تک کوچه ها مزین به نام یک شهید است. این محله بعد از انقلاب رونق خوبی گرفت و اهالی یکدیگر را به خوبی می شناسند.
سلام و احوالپرسی اهالی با یکدیگر در گذرها هنوز در این محله مرسوم است. امیرحسین نجم آبادی یکی از معتمدان محله درباره یادگارهای باقیمانده از گذشته در محله زرگنده می گوید: حسینیه قدیمی زرگنده در خیابان عطاری مقدم در زمان قاجارها ساخته شد و هنوز هم فعالیت دارد و بعد از انقلاب در جوار آن مسجد امیرالمؤمنین (ع) ساخته شد. این محله 9 مسجد به فاصله های کم دارد و همواره مملو از جمعیت جوان و سالخورده است. گرمابه کارون جنب ایستگاه قلهک، بعد از گرمابه زرگنده و سعدی از قدیمی ترین گرمابه های محله زرگنده است و این یادگار تهران قدیم هنوز مشتری دارد و آب آن گرم است.
منبع: همشهری آنلاین