سفر زیارتی به ارمنستان ؛ سرزمین کوه های دست نیافتنی

به گزارش تا بینهایت، ارمنستان با زیبایی طبیعی خیره کننده و مثال زدنی، یکی از پر بازدیدترین کشورهای جنوب منطقه قفقاز است که در مجاورت گرجستان، آذربایجان، ایران و ترکیه قرار گرفته است. این کشور سرزمین تجربیات معنوی و مذهبی، هیجان، تفریح، تورهای جذاب و سرگرمی های ماجراجویانه است و از گذشته دور موردتوجه همگان به خصوص پیروان آئین مسیح قرار داشته و هنوز هم بازدید از آن برای مسیحیان، سفری زیارتی محسوب می گردد. برای آشنایی با جاذبه های گردشگری ارمنستان با خبرنگاران همراه شوید.

سفر زیارتی به ارمنستان ؛ سرزمین کوه های دست نیافتنی

جهت دریافت مشاوره سفر با تور کانادا با ما همراه باشید، سفر به آبشار نیاگارا و شهرهای پیشرفته تورنتو و مونترال را در کنار ما تجربه کنید.

ارمنستان اولین کشوری است که مسیحیت را به عنوان دین رسمی خود برگزیده (حدود 1700 سال پیش) و از طرف دیگر این کشور یکی از قدیمی ترین مراکز تمدن انسان است. این ویژگی ها ارمنستان را به گنجینه ای بی سرانجام از تاریخ، فرهنگ و البته جذابیت های طبیعی تبدیل می نماید که دیدن همه نقاط دیدنی آن در یک سفر، عملا غیرممکن است. سفر به ارمنستان فرصتی ارزشمند برای دیدن کلیساها و صومعه هایی با چند قرن قدمت است که به این کشور جایگاهی معنوی می دهند. شهرهای ارمنستان هرکدام تاریخچه ای جذاب و منحصربه فرد مملو از داستان ها یا افسانه های مذهبی و گنجینه های مقدس تاریخ مسیحیت دارند. این جذابیت ها در کنار آداب ورسوم و غذاهای محلی و همچنین برخورد محبت آمیز اهالی ارمنستان، این کشور را به مقصد بی نظیری برای گردشگری تبدیل می نماید.

ایروان

پایتخت پرجنب وجوش ارمنستان که بزرگ ترین شهر این کشور نیز هست، یکی از مهم ترین مراکز علمی، صنعتی و فرهنگی در منطقه قفقاز به شمار می آید. ایروان تاریخچه ای غنی و بسیار جذاب دارد و قدمت آن حتی از پایتخت امپراتوری روم بیشتر است. این شهر مملو از جاذبه های گردشگری است و هیچ وقت در سفر به آن با کمبود فعالیت سرگرم نماینده روبرو نخواهید شد. مهم ترین جاذبه گردشگری ایروان، دژ اربونی است که تاریخ ساخت آن به دوران پادشاهی سلسله اورارتو (آرارات) در قرن هشتم پیش از میلاد بازمی گردد. سایر جاذبه های معماری ایروان عبارت اند از: میدان جمهوری با فواره آوازخوان و کف پوش سنگی منحصربه فرد، موزه و مرکز تحقیقاتی بین المللی ماتِناداران با مجموعه ای بی نظیر از قدیمی ترین دست نوشته های جهان و موزه و بنای یادبود قتل عام ارمنی ها که به منظور بزرگداشت 1.5 میلیون ارمنی کشته شده به دست ترک های عثمانی در سال 1915، ساخته شده است. از دیگر جاذبه های ایروان می توان به کاسکاد (Cascade) اشاره نمود که توسط الکساندر تامانیان (معمار ارمنی با شهرت جهانی) ساخته شده و یک پلکان عظیم است که مرکز شهر را به پارک پیروزی متصل می نماید و در قسمت های مختلف آن آثار مجسمه سازهای شناخته شده به چشم می خورد. مرتفع ترین قسمت کاسکاد چشم انداز بی نظیری به شهر و کوه آرارات دارد و در پایین آن می توان از باغ زیبای مزین به تعداد زیادی مجسمه منحصربه فرد و مرکز هنری تازه تأسیس کافسجیان برای نمایش آثار هنرمندان معاصر ارمنستان بازدید کرد. درمجموع ایروان با تعداد زیادی موزه، نمایشگاه آثار هنری، سالن کنسرت، رستوران، قهوه خانه، گزینه های متنوع برای اقامت و جاذبه های بی شمار دیگر، مقصد بسیار مناسبی برای یک سفر تفریحی به یادماندنی است.

شهر اچمیادزین (Town of Echmiadzin)

این شهر مذهبی که در نزدیکی ایروان واقع شده است، پایتخت معنوی و مرکز کلیسای آپوستولیک ارمنستان است و ارمنی ها از سراسر جهان برای زیارت به این شهر می آیند. اچمیادزین به دلیل داشتن تعداد زیادی کلیسا، صومعه و ساختمان های جالب در کنار مناظر بسیار زیبا، شهرت زیادی دارد. نقطه عطف این شهر، کلیسای جامع اچمیادزین است که با حدود 1800 سال قدمت، یکی از قدیمی ترین کلیساهای جهان محسوب می گردد. این کلیسا دارای یک موزه اختصاصی برای حفظ و به نمایش گذاشتن نقاشی ها و صنایع دستی بسیار ارزشمند مذهبی است. در خصوص کلیسای اچمیادزین افسانه ای جالب وجود دارد که بر اساس آن یک روحانی مسیحی به نام سنت گرگور، معروف به قدیس روشنگر که در سال 301 میلادی تیرداد سوم (پادشاه اشکانی ارمنستان) را به آیین مسیحیت راهنمایی کرد، در طی یک شهود عیسی مسیح را می بیند که از میان ابرها پایین آمده و با چکشی طلایی به نقطه ای از زمین اچمیادزین ضربه میزند و به این ترتیب محل ساخت کلیسای جدید را به او نشان می دهد. این کلیسا پر بازدیدترین مقصد گردشگری ارمنستان است. دو کلیسای سنت گَیانه و سنت هِریپسیمه در اچمیادزین که شاهکارهای معماری ارمنستان محسوب می شوند و هردو میراث فرهنگی جهانی یونسکو هستند، جاذبه های زیادی برای مبهوت کردن گردشگران دارند؛ ازجمله تقارن اعجاب انگیز نمای خارجی و شکوه و تأثیرگذاری نمای داخلی. کلیسای شوقاکات یکی دیگر از جاذبه های معماری این شهر است. اگر به اچمیادزین سفر کردید، حتما کوفته محلی لذیذ این شهر را امتحان کنید.

معبد گارنی و صومعه گقارد (Temple of Garni & Geghard Monastery)

سفر به ارمنستان بدون بازدید از این دو بنای باستانی کامل نیست. معبد گارنی در دره رود آزات واقع در 30 کیلومتری ایروان واقع شده است و یکی از ارزنده ترین آثار باستانی ارمنستان است که حدود 2000 سال پیش به عنوان اقامتگاه تابستانی پادشاه این کشور ساخته شده است. معماری یونانی منحصربه فرد و طبیعت چشم نواز اطراف معبد، آن را به یکی از محبوب ترین مقصدهای گردشگری ارمنستان تبدیل نموده است. صومعه گقارد که حدود 6 کیلومتر با معبد گارنی فاصله دارد، یکی از مراکز مهم فرهنگی و معنوی ارمنستان به شمار می آید. این صومعه در سال 1215 میلادی ساخته شده است. در کنار جذابیت های دیگر صومعه گقارد ، غارهای آوازخوان نیز محبوبت زیادی دارند که در آن ها صدای بازدیدنماینده به نحو دل نشینی طنین انداز می گردد. در یک فروشگاه در نزدیکی ورودی صومعه، می توانید سوغاتی های جالب کشور ارمنستان را خریداری کنید. زیبایی استثنایی این دو بنای تاریخی، توجه زیادی را به آن ها معطوف نموده است و هردو در فهرست میراث فرهنگی جهانی تحت پوشش یونسکو قرار دارند.

صومعه های هاقپات و ساناهین (Haghpat & Sanahin Monasteries)

از دیگر جاذبه های گردشگری ارمنستان که نباید به هیچ عنوان بازدید از آن ها را فراموش کنید، دو صومعه حقیقتا منحصربه فرد هاقپات و ساناهین واقع در استان لوری ارمنستان هستند که هردو تحت پوشش یونسکو قرار دارند و با ترکیبی از معماری محلی و سبک خاص کلیساهای بیزانس ساخته شده اند. یونسکو این صومعه ها را گل سرسبد معماری ارمنستان توصیف می نماید. هاقپات در قرن دهم میلادی توسط سلسله پادشاهی باگراتونی ساخته شد و در ابتدا صومعه سرب نشان نام داشت. ساختمان اصلی صومعه حوادث ناگواری را به خود دید و نهایتا پس از تسخیر ارمنستان توسط سلجوقی ها در سال 1105 میلادی، کاملا ویران شد. ولی در قرن 13 میلادی صومعه بازسازی شد و تعدادی ساختمان جدید به آن اضافه شد. در قرن 17 میلادی نیز تغییرات عمده ای در صومعه صورت گرفته است. بارزترین ویژگی معماری صومعه، تعداد زیادی خاچکار (صفحه سنگی بزرگی که نقش صلیب بر روی آن حک شده) است که ساخت آن ها به قرن 11 تا 13 میلادی بازمی گردد. صومعه ساناهین یکی دیگر از عجایب معماری ارمنستان است. این صومعه توسط راهب های مسیحی که توسط امپراتوری روم شرقی از بیزانس رانده شده بودند، ساخته شد. البته تاریخ دقیق ساخت صومعه معین نیست. صومعه ساناهین شامل چندین ساختمان است که در دوره های زمانی متفاوت بنا شده اند. جذاب ترین بخش های صومعه، کلیسای آستوات ساتسین، کلیسای آمناپرکیچ، دروازه گاویتز، نمازخانه سنت گرگور، آکادمی، کتابخانه و برج ساعت هستند.

صومعه خور ویراپ (Khor Virap)

خور ویراپ به معنای لفظی گودال عمیق، یکی دیگر از جاذبه های معنوی ارمنستان است و بازدید آن به خصوص برای کسانی که با اهداف مذهبی به این کشور سفر می نمایند، اهمیت زیادی دارد. این صومعه زیارتگاه مسیحیان ارمنی و محلی است که گرگور روشنگر به جرم ترویج مسیحیت، به مدت 13 سال در آن زندانی بود. خور ویراپ در 30 کیلومتری جنوب ایروان و در دامنه کوه آرارات واقع شده است و از معماری بی همتا و چشم انداز خیره نماینده ای به کوه آرارات برخوردار است که به همین دلیل بازدید از آن بسیار خاطره انگیز و به یادماندنی خواهد بود.

صومعه تاتِو (Tatev Monastery)

این صومعه شاهکاری بی نظیر از معماری قرون وسطا است و در لبه یک دره عمیق در استان جنوبی سیونیک واقع شده است. صومعه تاتِو که در قرن چهارم هجری ساخته شده است، از همان ابتدا یکی از مراکز فرهنگی اصلی ارمنستان بود. در قرن یازدهم هجری سه کلیسای دیگر نیز به این صومعه اضافه شده اند. در حال حاضر این صومعه، مجموعه ای از ساختمان های بی نظیر است و کلیسای پوقوس پطرس در مرکز آن، ساختمان اصلی و بزرگ ترین سازه صومعه به شمار می آید که به دلیل شکل خاص برجش شهرت زیادی دارد. قدیمی ترین کلیسای مجموعه، معبد گرگور روشنگر است که در جنوب کلیسای اصلی و کاملا متصل به آن واقع شده است. علاوه بر این موارد، در گوشه و کنار مجموعه تعدادی از آثار باشکوه باقیمانده از هنر معماری سنتی ارمنستان نیز به چشم می خورد. فهرست بلند و بالای کلیساها و صومعه های تاریخی ارمنستان، به همین چند مورد ختم نمی گردد و در هر نقطه ای از این کشور، یادگاری از معماری باستانی اعجاب انگیز آن پنهان شده است. اگر زمان کافی داشته باشید، با جستجو و کنکاش در نقاط دورافتاده ارمنستان با عجایب زیادی روبه رو خواهید شد. اگر تمایل دارید محل به گل نشستن کشتی نوح در کوه آرارات را بینید، باید سفری به ارمنستان داشته باشید. منبع : TravelViViمنبع: کجارو
انتشار: 24 بهمن 1398 بروزرسانی: 20 آذر 1399 گردآورنده: ta8.ir شناسه مطلب: 678

به "سفر زیارتی به ارمنستان ؛ سرزمین کوه های دست نیافتنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر زیارتی به ارمنستان ؛ سرزمین کوه های دست نیافتنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید