طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی
به گزارش تا بینهایت، کیک های اسفنجی جزو کیک هایی هستند که به سرعت آماده شده و در عین حال خوش طعم نیز هستند. طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی نیز راحت است و به سرعت نیز آماده می گردد. این کیک را می توانید با تزئینات متفاوتی در انواع جشن ها و میهمانی ها سرو کنید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر تمایل دارید برای جشن ها یا میهمانی ها، خودتان کیک تهیه کنید، کیک های اسفنجی گزینه های مناسبی هستند. این کیک ها بافت نرم و لطیفی دارند و پایه بسیاری از کیک هایی که در مجالس سرو می شوند، هستند. اگر قصد دارید این کیک اسفنجی را با طعم کمی متفاوت تری تهیه کنید، طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی را از دست ندهید. این کیک طعم ملایمی از کاکائو دارد و اگر آن را با کرم شکلات یا خامه تزیین کنید، برای میهمانی ها به ویژه جشن تولد ها مناسب خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی شکلاتی
به منظور تهیه این کیک برای 8 الی 10 نفر، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ملاحظه می کنید، نیاز دارید.
مواد لازم | |
تخم مرغ | 8 عدد |
آرد سفید | 150 گرم |
پودر کاکائو | 50 گرم |
شکر | 150 گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
چند نکته:
اگر ترازوی آشپزخانه در دسترس ندارید، برای اندازه کردن آرد، شکر و پودر کاکائو از قاشق غذاخوری بهره ببرید. هر قاشق غذاخوری معادل 25 گرم است.
به جای آرد سفید از پودر کیک وانیلی نیز می توانید بهره ببرید.
- پودر کاکائو و آرد را ابتدا جداگانه الک کنید تا در کیک گلوله نگردد.
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی
زرده و سفیده تخم مرغ ها را از یکدیگر جدا کنید.
- وانیل و شکر را به زرده اضافه نموده و آنقدر بهم بزنید تا یک دست و سفید شوند.
- سفیده را آنقدر بهم بزنید که کاملا پف کند و از ظرف بیرون نریزد.
- اکنون سفیده را به زرده اضافه کنید.
- آرد را اضافه نموده و اندکی بهم بزنید.
- سپس پودر کاکائو را نیز به مواد اضافه کنید.
- به آرامی اندکی بهم بزنید تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
- یک قالب مناسب را چرب کنید و مایه را از وسط قالب بریزید. توجه داشته باشید که چند سانتیمتر از قالب خالی بماند که هنگام پف کردن کیک، مایه از آن بیرون نریزد.
- به آرامی قالب را تکان دهید تا قطر مایه در تمام قالب یکسان گردد.
- فر را از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و کیک را به مدت یک ساعت در فر قرار دهید.
پس از آنکه کیک را از فر خارج کردید، اطراف آن را با یک چاقو از قالب جدا کنید و آن را در ظرف مناسبی برگردانید. ترجیحا از قالب های نچسب استفاده نمایید تا کیک راحت تر از قالب خارج گردد.
هنگامی که کیک خنک شد، آن را از ارتفاع به دو الی سه قسمت تقسیم کنید و مابین هر لایه مقداری کرم شکلات بزنید. روی سطح کیک را نیز مقداری کرم شکلات پخش کنید. اکنون در صورت تمایل می توانید کمی شکلات سفید را رنده نموده و روی سطح کیک پخش کنید.
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی تا حد زیادی مشابه نوع ساده این کیک است، با این تفاوت که در اینجا از پودر کاکائو استفاده می گردد.
بیشتر بدانید: طرز تهیه گاناش شکلاتی یا خامه شکلاتی برای تزیین کیک
چند نکته:
- پس از اضافه کردن آرد، مایه کیک را زیاد بهم نزنید زیرا پف آن از بین خواهد رفت. سعی کنید با چنگال به آرامی بهم بزنید تا با مایه کیک مخلوط گردد و از سریع بهم زدن اجتناب کنید.
سفیده تخم مرغ باید کاملا پف کند و سفید گردد، در غیر اینصورت کیک بافت لطیفی نخواهد داشت و حالت خمیری به خود می گیرد.
برای اطمینان از پخته شدن کیک، یک چنگال در آن فرو کنید. اگر کیک به آن نچسبیده بود، پخته شده است، در غیر اینصورت می توانید 15 الی 20 دقیقه دیگر نیز کیک را در فر قرار دهید.
- تا قبل از آنکه مدت زمان طبخ کیک به خاتمه نرسیده است، درب فر را باز نکنید.
- کیک را روی اولین پنجره فر از سمت پایین قرار دهید.
زمانی که کیک گرم است آن را از ارتفاع برش نزنید، زیرا بافت کیک هنوز به اسنجام کامل نرسیده و در هنگام برداشتن لایه ها از هم باز خواهد شد؛ بنابراین کمی صبر کنید تا خنک گردد و بعد به آرامی با یک چاقوی عظیم و تیز اینکار را انجام دهید.
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی به راحتی کیک اسفنجی است، اما طعم شکلاتی که در تمام کیک حس می گردد، لذت میل کردن آن را چند برابر می نماید. این کیک را با انواع تزیین های مختلف می توانید در جشن ها و میهمانی ها نیز بهره ببرید. در صورت تمایل حتی می توانید سطح کیک را با خامه فرم گرفته شده بپوشانید و روی آن را با رنده های شکلات تزیین کنید. این کیک، چون بافت لطیف و نرمی دارد، بسیار خوشمزه است و می توانید آن را برای عصرانه همراه با چایی نیز سرو کنید، در این صورت به تزیین خاصی نیاز نخواهد داشت. بهتر است برای میان وعده ها از خوراکی هایی که در خانه تهیه می شوند، بهره ببرید، یکی از آن ها انواع کیک های ساده است که می توانید آن را با چایی، قهوه یا شیر میل کنید. در تهیه این کیک از کره استفاده نمی گردد و فقط مقداری روغن برای چرب کردن قالب به کار می رود، به همین دلیل نسبت به سایر کیک ها چربی کمتری دارد.
منبع: setare.com