نقشه برداری ساختمان

به گزارش تا بینهایت، نقشه برداری ساختمان به عنوان یکی از اساسی ترین ارکان در ساختمان سازی شناخته می گردد. از آن جایی که صنعت ساختمان سازی در اقتصاد کشور نقش اساسی و مهمی دارد، صاحب نظران در این زمینه همواره به دنبال ارتقاء سطح کیفی آن بوده اند. اهمیت نقشه برداری در پیش برد دقیق اجرای سازه نمایان می گردد، به گونه ای که انجام کوچک ترین ایرادی در این امر می تواند در فرایند ساخت، متحمل هزینه های زیادی گردد. امروزه روش ها و متدهای گوناگونی برای نقشه برداری وجود دارد که توسط مهندسین به کار برده می گردد. در ادامه این مطلب از ما به بیان نکاتی تکمیلی در زمینه نقشه برداری می پردازیم.

نقشه برداری ساختمان

جهت دریافت خدمات رنگ پتینه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

تاریخچه نقشه برداری

از ابتدای تارخ بشریت نقشه برداری به شکل های مختلفی وجود داشته و کوشش انسان ها بر این بوده است که از روش های گوناگون به این منظور استفاده نمایند. برای مثال در شروع انسان ها از خطوط ابتدایی و نمادین برای نقشه برداری استفاده می کرده اند. انجام این کار در طول زمان پیشرفت های چشمگیری پیدا کرده است، به گونه ای که اجرای اولین نقشه برداری با رعایت اصول به اوایل قرن 18 باز می گردد. از این زمان مبانی ریاضی در عرصه نقش برداری جای پیدا کرد. پس از آن در ابتدای قرن 19 اولین نقشه برداری های اصولی پا به عرصه جهانی گگردد.

نقشه برداری

به طور کلی نقشه برداری روشی است که اندازه گیری و کنترل در آن یه صورت کاملا دقیق صورت می گیرد. در کنار سایر روش ها و فعالیت هایی که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد، نقشه برداری می تواند از بروز بسیاری از اشتباهات در ساختمان سازی جلوگیری به عمل آورد. شاید این گونه به نظر آید که نقش افراد به عنوان نقشه بردار تنها در ابتدای انجام کار مهم و حیاتی می باشد. این در صورتی است که اهمیت نقشه برداری در هنگام اجرای ساختمان سازی نیز بر هیچ کس پوشیده نیست و نظارت بر انجام کار می تواند از هرگونه خطا و متحمل شدن هزینه های اضافی جلوگیری به عمل آورد.

نقشه برداری در مراحل مختلفی هم چون مراحل طراحی و مطالعاتی، خاکبرداری و پایدارسازی و اجرای سازه و اسکلت نقش دارد.

بسته به شرایط، روش های گوناگونی برای گودبرداری و پایدار سازی وجود دارد. انتخاب تکنیک و روش مناسب با توجه به شرایط موجود می تواند متفاوت باشد. اگر بخواهیم نسبت به اهمیت نقش برداری در این مرحله به بحث بپردازیم، می توان گفت کارشناسان نقشه برداری به نصب شیت در قسمت های مختلف دیواره گود و ساختمان های هم جوار محل ساخت و ساز پرداخته و شبکه پیوسته ای از نقاط قابل کنترل ایجاد می نمایند و به طور منظم آن ها را مورد آنالیز قرار می دهند. انجام این کار می تواند کارشناسان نقشه برداری را نسبت به نشست و حرکت دیواره گود مطلع ساخته و از فروریزی و یا تخریب آن ها جلوگیری به عمل آورد. این کار از هرگونه صدمات اقتصادی و جانی جلوگیری به عمل خواهد آورد.

در مرحله اجرای سازه و ساخت فونداسیون، با استفاده از نقشه برداری می توان مشخصات طرح سازه را با کم ترین میزان خطا به مرحله اجرا درآورد. انجام این کار می تواند از جا به جایی ستون ها و دیوارهای برشی جلوگیری به عمل آورد.

انواع نقشه برداری

تصور بیش تر افراد از نقشه برداری ایجاد یک نقشه در مقیاس های متفاوت می باشد. اما به واقع این گونه نیست و نقشه برداری در زمینه های مختلف صورت می گیرد. برای مثال نقشه برداری زمینی، فتوگرامتری، نقشه برداری ساختمان، ژنودزی و سنجش از دور از جمله فیلدهای نقشه برداری می باشند.

تجهیزات نقشه برداری

از آن جایی که نقشه برداری نمونه ای از فعالیت های تخصصی در زمینه ساختمان سازی محسوب می گردد، استفاده از تجهیزات خاص برای انجام آن امری مهم و ضروری می باشد. از جمله وسایلی که برای انجام این کار مورد استفاده قرار می گیرد، دوربین نقشه برداری، ترازیاب نقشه برداری، جی پی اس نقشه برداری، لیزر اسکنر و پهباد نقشه برداری می باشد.

ترازیاب نقشه برداری

این وسیله نمونه ای از وسایل اپتیکی می باشد که از آن در جهت مشخص اختلاف بین دو یا چند نقطه نسبت به هم و یا نسبت به سطح استفاده می گردد. از جمله تجهیزات ترازیابی نقشه برداری می توان به باطری، شارژر و کابل انتقال، سه پایه سنگین، چشمی و لنز و سکل سبک وزن اشاره نمود.

انواع دوربین نقشه برداری

دوربین هایی که در نقشه برداری مورد استفاه قرار می گیرند، انواع مختلفی دارند. برای مثال دوربین های نقشه برداری تئودولیت و توتال نمونه ای از دوربین هایی هستند که می توان از آن ها در نقشه برداری استفاده کرد. تئودولیت یا زاویه یاب، دستگاهی است که به شکل دوربین طراحی شده و برای اندازه گیری زوایا مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این دستگاه می توان زوایای افقی و قائم بین دو امتداد را اندازه گیری کرد. توتال از دیگر نمونه های دوربین می باشد که دارای دو نوع دیجیتال و اپتیکی می باشد. از میان این دو، دوربین اپتیکی از دقت بیش تری برخوردار بوده و دقیق تر می باشد. از جمله تجهیزاتی که برای دوربین های نقشه برداری مناسب می باشد، کارت حافظه، کیف محافظ و سه پایه های مخصوص می باشد.

نقشه برداری با gps

سیستم موقعیت یاب ماهواره ای یکی از ابزار کارآمد در علوم مهندسی می باشد. استفاده از این دستگاه، دقت نقشه برداری را تا اندازه زیادی بالا می برد. هم چنین از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه می توان به کاهش مدت زمان نقشه برداری و در نتیجه افزایش بهره وری اشاره نمود. استفاده از این قابلیت در نقشه برداری باعث ایجاد ارتباط از راه دور با مرجع شده و سطح کیفیت کار را افزایش دهد. در جهت نقشه برداری سواحل و مکان های زیر آب نیز می توان از این وسیله استفاده کرد. ساخت سکوهای نفتی و پل ها نیز با استفاده از این روش صورت می گیرد.

قیمت تجهیزات نقشه برداری

موضوعقیمتتاریخ به روز رسانی
دوربین توتال استیشن لایکا TS06.R500880,000,000 ریال1398/12/7
دوربین توتال استیشن سندینگ ARC 5260,000,000 ریال1398/12/7
دوربین تئودولیت تارگت DT0260,000,000 ریال1398/12/7
دوربین توتال استیشن لایکا مدل TS09plus 3s R10002,350,000,000 ریال1398/12/11
سه پایه دوربین نقشه برداری مدل GSTR-FIT3,350,000 ریال1398/12/11
تراز لیزری لای سای مدل Laisai LS61212,000,000 ریال1398/11/7
ترازیاب لایکا مدل NA72041,000,000 ریال1398/11/8

قیمت تجهیزات نقشه برداری بسیار متنوع است. عواملی چون برند شرکت فراوری نماینده، دقت وسیله مورد نظر و کیفیت آن روی قیمت تجهیزات نقشه برداری تاثیر گذارند. بنابر این با در نظر دریافت سطح تجهیزات مورد نظر و آنالیز های لازم ، نوع محصول را انتخاب کرده و سپس آن را خریداری نمایید.

اهمیت دقت در نقشه برداری چیست؟

نقشه برداری روشی است که اندازه گیری و کنترل در آن به صورت کاملا دقیق صورت می گیرد. در کنار سایر روش ها و فعالیت هایی که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد، نقشه برداری می تواند از بروز بسیاری از اشتباهات در ساختمان سازی جلوگیری به عمل آورد. به طور کلی نظارت بر انجام کار می تواند از هرگونه خطا و متحمل شدن هزینه های اضافی جلوگیری به عمل آورد.

نقشه برداری در چه مراحلی از ساختمان سازی موثر است؟

نقشه برداری در مراحل مختلفی هم چون مراحل طراحی و مطالعاتی، خاکبرداری و پایدارسازی و اجرای سازه و اسکلت نقش دارد.

انواع نقشه برداری کدام اند؟

نقشه برداری زمینی، فتوگرامتری، نقشه برداری ساختمان، ژنودزی و سنجش از دور از جمله فیلدهای نقشه برداری می باشند.

نقشه برداری چه تجهیزاتی دارد؟

دوربین نقشه برداری، ترازیاب نقشه برداری، جی پی اس نقشه برداری، لیزر اسکنر و پهباد نقشه برداری

قیمت تجهیزات نقشه برداری چقدر است؟

برای اطلاع از قیمت ابزار و تجهیزات از جمله قیمت تراز یاب کلیک کنید.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 22 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: ta8.ir شناسه مطلب: 751

به "نقشه برداری ساختمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقشه برداری ساختمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید