این شیرزنان کارآفرین
به گزارش تا بینهایت، از جالب ترین و نوآورانه ترین بخش های دهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس2021) که از 28 تا 31 اردیبهشت 1400 در پارک فناوری پردیس برگزار گردید، پاویون زنان پیشگام و کارآفرین بود.
این بخش فرصتی ایجاد کرد تا بازدیدنمایندگان بتوانند با زنان فعال در اکوسیستم نوآوری و فناوری ایران بیشتر آشنا شوند و با آنها به گفتگو و تجربه بپردازند. در ادامه با فعالیت های چندنفر از این بانوان پیشرو بیشتر آشنا خواهیم شد.
یاراحمدی: باورمندی به خودتان و تفکراتتان، برنامه ریزی ها و استراتژی هایتان مهم است
فریبا یاراحمدی، که خودش و همسرش دانش آموخته رشته کامپیوتر هستند و پیش تر در حوزه رسانه و نشریات کامپیوتری فعالیت می کردند، پس از مدتی متوجه شدند بحث فراوری محتوای تخصصی و با کیفیت در حوزه فناوری اطلاعات دچار چالش های فراوانی است. آنها 15سال پیش تصمیم گرفتند برای برطرف این چالش ها، موسسه مطبوعاتی دیده بان را تاسیس نمایند. ابتدا عمده فعالیت های این موسسه در حوزه امنیت فناوری اطلاعات و همکاری با برندهای خارجی سازنده آنتی ویروس بود و در مرحله بعد مجوز راه اندازی نشریات، سایت های خبری-تحلیلی و چاپ کتب مختلف را گرفتند.
یاراحمدی اشاره می نماید: عظیم ترین چالشی که با آن روبه رو شدیم، تغییر سیاست های کلان کشور و در پی آن مسائل مالی و تحریم ها بود زیرا پس از اجرایی شدن تحریم ها، بسیاری از برندهای همکار ما دیگر اجازه فعالیت در کشور را نداشتند و همین باعث شد به فکر گسترده ترکردن دایره فعالیت های موسسه دیده بان بیفتیم و در حوزه هایی مثل پزشکی و سلامتی، گردشگری، مدیریت و توسعه فردی-سازمانی هم وارد شویم. وی در ادامه اضافه کرد: ما احتیاج داریم در کشور فرهنگ سازی و بستر فراوری محتوای غنی به وجود بیاید و این مهم جز با تخصیص بودجه به این امر ممکن نخواهد بود. این بانوی کارآفرین در حوزه رسانه باور دارد اگر هر زنی به خودش و تفکرات، برنامه ریزی ها و استراتژی هایش باور داشته باشد، جنسیت نمی تواند مانع و سدی در جهت پیشرفتش باشد.
سارا سلیمی نمین:
راسخ در برابر بروکراسی اداری
سارا سلیمی نمین، مدیرعامل مدرسه و مرکز نوآوری آب وآینه است و با دکتری مهندسی صنایع از دانشگاه پلی تکنیک میلان فارغ التحصیل شده است.
این بانوی کارآفرین که در کارنامه خود سمت های مختلفی همچون مشاور وزیر آموزش وپرورش و مدیراجرایی و تحلیلگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر را دارد، سال87 به علت ضعفی که در سیستم آموزش کشور می دید تصمیم گرفت مدرسه آب وآینه را تاسیس کند.
او البته می گوید در این جهت با کم لطفی های زیادی از سوی متولیان امور در وزارت آموزش وپرورش روبه رو شده است ولی هرگز ناامید نشده و پس از 10سال کوشش پیروز شده سند مدرسه را به گونه ای تنظیم کند که مورد موافقت وزارت آموزش وپرورش قرار بگیرد و بالاخره سال97 با مجوز رسمی آغاز به کار کند.
سلیمی نمین به جام جم می گوید: در این مدرسه سعی می کنیم محتواهای کتاب های درسی را به صورت درهم تنیده و با موضوع پروژه و بازی به بچه ها ارائه کنیم تا بتوانند مطالب را به صورت سازنده گرا یاد بگیرند و صفاتی مثل کارآفرینی و مهارت های کسب وکار در آنها تقویت گردد. در قدم بعدی این مرکز نوآوری در نظر دارد با فعالان حوزه فناوری اطلاعات و انیمیشن سازی وارد مذاکره گردد بتواند محتواهای خود را در یک اپلیکیشن در دسترسی مردم قرار دهد.
مریم قاسمی: هیچ چالشی نیست که نتوان با خرد برای آن راه حلی پیدا کرد
مریم قاسمی، از حدود 17سال پیش با دغدغه مستقل کردن کشور در حوزه تجهیزات پزشکی قلب وعروق، اقدام به تاسیس شرکت دانش بنیان اَوِسینا نموده است؛ این شرکت تا به امروز توانسته بیش از هزار مرکز نصب در کل کشور داشته باشد و محصولات خود را که منطبق بر آخرین استانداردهای جهانی است به کشورهای همسایه و بعضی کشورهای اروپایی نیز صادر کند.
قاسمی در گفت وگو با خبرنگار جام جم می گوید: گرچه ما با شرایط تحریم روبه رو هستیم اما اگر بتوانیم به درستی از بستر موجود در کشور استفاده و اجناسی فراوری کنیم که از لحاظ کیفی و ارائه خدمات پس ازفروش قابل قبول باشند و همچنین اصول بازاریابی و برندسازی را به درستی رعایت کنیم، باز هم در بازار جهانی تجهیزات پزشکی حرفی برای گفتن خواهیم داشت و می توانیم روی توسعه بازار صادراتی آن نیز سرمایه گذاری کنیم.
این بانوی کارآفرین باور دارد هیچ چالشی نیست که نتوان با خرد برای آن راه حلی پیدا کرد. قاسمی ادامه می دهد: خدا را شاکرم که به واسطه تعدد نقشی که زن بودن برایم ایجاب نموده، توانسته ام مهارت های مختلفی را کسب کنم که به خودسازی هرچه بیشترم یاری می نماید.
او در سرانجام تأکید می نماید: زن باشید یا مرد، اگر شایسته باشید و مهارت داشته باشید و کوشش روزافزون کنید، مستحق پیروزیت و پیشرفت هستید.
نساء صادقی: امیدوارم جوان بودن یک زن مانع پیشرفتش نباشد
نساء صادقی از جوان ترین بانوان کارآفرین اینوتکس2021 و مدیرعامل شرکت دانش بنیان راد ورز تن بود که به تازگی از اپلیکیشن شادزی رونمایی نموده است.
صادقی به جام جم می گوید: مدتی است جامعه به اهمیت ورزش و سلامت پی برده است اما بسیاری از افراد نمی دانند در نزدیکی محل کار یا زندگی شان چه افراد یا باشگاه هایی به ارائه خدمات ورزشی مشغولند. به همین علت تصمیم گرفتیم بستری فراهم کنیم که در آن به صورت یکپارچه بهترین مربی ها و باشگاه های کشور معرفی گردد. در نتیجه همه با هر سطح درآمد و سلیقه ای بتوانند هوشمندانه و با توجه به نظرات و امتیاز کاربران، بهترین و نزدیک ترین خدمت را انتخاب نمایند و از آن بهره مند شوند.
این بانوی جوان کارآفرین از کم لطفی بعضی مسوولان نسبت به او، به واسطه جوان بودنش گله مند اما امیدوار است فرهنگ شایسته سالاری در کشور تقویت گردد و در آینده ای نه چندان دور با حمایت فدراسیون های ورزشی بتواند محصول خود را به صورت گسترده به مردم بشناساند.
خاتون شهبازی، امیدوار به فعال شدن ظرفیت های ایرانی در حوزه مد و لباس
سهیلا جبری، مادر خاتون شهبازی از بانوان خلاق و کارآفرین کشور در سال های پس از سرانجام جنگ تحمیلی به منظور ایجاد فرصت های تازه برای رشد کشور تصمیم گرفت موسسه هنری چیامُد را تاسیس کند.
او که مادری کرد و پدری قشقایی دارد، همواره دغدغه اش حفظ و توسعه میراث فرهنگی ایرانی برای نسل جوان بوده و دنبال راهی گشته است که بتواند فراوری ملی را تقویت و چه بسا کشور را از واردات در حوزه مدولباس بی احتیاج کند.
خاتون شهبازی در صندلی مدیرمسوول چیامد به ما می گوید: سال97 تصمیم گرفتیم جشنواره ای به نام سی پال را ایجاد کنیم تا فرصتی باشد که افراد فعال در زیست بوم مد و لباس با هم آشنا شوند و به هم افزایی یکدیگر یاری نمایند.
شهبازی باور دارد عظیم ترین چالشی که در این جهت با آن روبه رو بوده اند، نبود زیرساخت های قبلی در کشور بوده و همین مسأله باعث می گردد بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری هنوز تمایلی به تخصیص بودجه روی صنعت مدولباس نداشته باشند اما دست اندرکاران چیامد و سی پال امیدوارند بتوانند مردم را بیش ازپیش با ظرفیت های موجود در این صنعت آشنا و به توسعه پایدار کشور یاری نمایند.
شهبازی در سرانجام می گوید: ایران، مادر همه ماست و به جوانان خوش فکر و هم دل احتیاج دارد. از نسل آینده می خواهم در کشور بمانند و فردای بهتری برای وطن بسازند.
مریم رجبی فقیهی - دانش / روزنامه خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین