خبرنگاران دست خالی فارس در رقابت های بورسی
به گزارش تا بینهایت، شیراز-خبرنگاران- سهم اندک استان فارس با تنها 31 شرکت بورسی فعال در بازار سرمایه موجبات گلایه استاندار فارس در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه این استان را در پی داشت.
به گزارش خبرنگاران، استاندار فارس شنبه در نهمین شورای برنامه ریزی و توسعه این استان در امسال به تعداد اندک شرکت های فعال فارس در بازار سرمایه اشاره نمود و گفت: تشکیل شرکت و صندوق برای پروژه های عظیم با هدف فعالیت در بورس باید مد نظر همه مسولان ارشد قرار گیرد.
عنایت الله رحیمی با اشاره به بی بهره ماندن این استان از مزایای بازار سرمایه در جهت توسعه فارس تاکید نمود: این استان نباید از ظرفیت بازار سرمایه بی بهره بماند.
ورود آزادراه شیراز اصفهان به بورس
وی ادامه داد: پروژه در حال احداث آزادراه شیراز اصفهان،مترو شیراز و پروژه های در حال ساخت راه آهن از جمله طرحهایی است که می تواند وارد بازار سرمایه گردد.
استاندار فارس بیان کرد: برسی طرح ها و موضوعات کارشناسانه در شورای برنامه ریزی باید زمینه ساز تحولات اثر گذار در استان باشد.
وی با اشاره به اینکه بند (ه) تبصره 4 قانون بودجه در سال 98 اعتباری بالغ بر 161 میلیارد تومان در استان هزینه شده که 7500 هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده اند ، مطرح نمود: در سال 99 نیز مبالغی به این امر اختصاص یافته که امیدواریم در ادامه شاهد تکمیل آن باشیم.
وی همچنین بیان کرد: در تبصره 4 مواردی از جمله طرح های آبخیزداری ، آبخوان داری و مقابله با اثرات مخرب ریزگردها ، تقویت بنیه دفاعی، توسعه تجهیزات آزمایشگاه و کارگاه های دانشگاهی، طرح های نوآورانه جهاددانشگاهی تا سقف 15 میلیون یورو، طرح های نوآورانه معاونت علمی و فناوری معاونت ریاست جمهوری تا سقف 70 میلیون یورو، طرح های آبرسانی روستایی و عشایری تا سقف 100 میلیون یورو، شرکت های دانش بنیان تا سقف 35 میلیون یورو، کارخانه نوآوری تا سقف 25 میلیون یورو، افزایش سرمایه دولت در صندوق ضمانت صادرات تا سقف 100 میلیون یورو نیز مورد توجه قرار گرفته که انتظار می رود دستگاه های اجرایی در دستور کار قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه وظایف شورای برنامه ریزی آنالیز کارگروه های زیربنایی و اشتغال و تقسیم اعتبارات نیست، گفت: مشخص برنامه های بلندمدت و میان مدت استان، تصویب طرحهای توسعه اتخاذ تدابیر لازم برای تحقق آن قسمت از درآمدهای عمومی و اختصاصی دولت ، اتخاذ تدابیر لازم برای صرفه جویی در هزینه ها از دیگر وظایفی است که در شورای برنامه ریزی باید مد نظر قرار گیرد.
استاندار فارس بیان کرد: برسی طرح ها و موضوعات کارشناسانه در شورای برنامه ریزی باید زمینه ساز تحولات اثر گذار در استان باشد.
وی ادامه داد: مدیران دستگاه های اجرایی باید پیش از برگزاری شورای برنامه ریزی با برگزاری کمیته های تخصصی چنین طرح هایی را احصا و برای ارائه در این شورا آماده نمایند.
رحیمی همچنین بر لزوم اجرایی شدن بند (د) تبصره دوازده در مورد فروش و مولد سازی اموال مازاد دستگاه های اجرایی، این ظرفیت قانونی بودجه را فرصتی مناسب برای تامین هزینه های دستگاه ها و حتی تکمیل پروژه های نیمه تمام است.
استاندار فارس به سهم 2هزار و 200 میلیاردی استان از این ظرفیت قانون بودجه اشاره نمود و از 13 دستگاهی که دارای چنبن اموال مازادی هستند خواست به دقت از این فرصت استفاده نمایند.
وی همچنین با اشاره به اینکه اسناد خزانه اسلامی در موعد مقرر جذب شده است از دستگاه های اجرایی تقدیر کرد.
سهم فارس تنها 31 شرکت بورسی
محمد کیایی مهر مدیر بورس منطقه ای فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه فارس از ظرفیت بازار سرمایه در بورس بی بهره است گفت: تا به امروز 31 شرکت استان فارسی در بورس پذیرفته شده اند، همچنین تعداد 200 شرکت برای حضور در بورس و فرابورس متقاضی هستند که تا به امروز سهم فارس از این تعداد متقاضی تنها یک شرکت است.
وی با اشاره به مسائل و بی رغبتی شرکت های استان فارسی برای شرکت در بازار سرمایه اضافه نمود: یکی از مسائل مهم در این حوزه عدم شفافیت و مورد دیگر دو دفتر بودن این شرکت ها است و از طرفی دیگر زمان مورد احتیاج برای ورود به بازار سرمایه زمان بر و حدود یکسال است.
کیایی مهر توضیح داد: پروژه های که دارای قابلیت توجیه در بازار سرمایه هستند و 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند می تواند در قالب هلدینگ به بازار سرمایه وارد شوند.
335 میلیارد تومان، سهم آسیب دیدگان فارس از کرونا
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در این نشست گفت: برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از شیوع کرونا در سطح این استان مبلغ هزار و 180 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
سهراب مختاری اضافه نمود: تا به امروز 335 میلیارد تومان از این میزان اعتبار در سطح فارس پرداخت شده که حدود 42 درصد مجموع اعتبارات این حوزه را شامل می گردد و در زمینه مبلغ پرداختی فارس رتبه چهارم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: مشاغل آسیب دیده این استان مجموعا با مبلغ 709 میلیارد تومان به بانک های عامل استان ارجاع شده که مجموعا از این میزان 335 میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.
وی افزود: در حال حاضر دستگاه های اجرایی استان فارس برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از شیوع کرونا و راهنمایی صاحبین این کسب و کارها به سمت دریافت تسهیلات حمایتی دولت نسبتا خوب عمل نموده اند و باید مدیران بانک ها نیز در سطح شهرستانها برای پرداخت این تسهیلات همکاری لازم را داشته باشند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: مجموع بیمه شدگان اجباری و اختیاری این استان 754 هزار و 555 نفر است که به دلیل شیوع کرونا حدود 27 هزار کارگاه از مجموع 73 هزار و 309 کارگاه موجود این استان با مشکل روبرو و حدود 73 هزار کارگر خود را اخراج کردند.
وی اضافه نمود: خوشبختانه با کوشش مدیریت ارشد استان و مجموعه دستگاه های اجرایی فارس در حال حاضر کارگران 71 هزار و 421 کارگاه به محل کار خود بازگشته و مشغول کار شده اند.
مختاری با اشاره به این مطلب که اقدامات خوبی بله نسبت سایر استانهای کشور برای احیای مشاغل از دست رفته به دلیل شیوع کرونا در این استان صورت گرفته گفت: در حال حاضر 11 هزار و 809 کارگر که در هزار و 889 کارگاه مشغول کار بوده و بعد از شیوع کرونا بیکار شده اند باید با کوشش دستگاه های اجرایی به محل کار خود بازگردند.
اسناد خزانه فارس بطور کامل جذب شد
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس نیز در این جلسه گفت: پس از سرانجام شهریورماه امسال و سرانجام سال اقتصادی اسناد خزانه در این استان با مبلغ 766 میلیارد تومان بطور کامل توسط 83 دستگاه اجرایی و 105 شهرداری فارس جذب شد.
بابک دایی به بند دال تبصره 12 قانون بودجه امسال اشاره نمود و اضافه نمود: براساس این قانون برای امسال مبلغ 2 هزار و 200 میلیارد تومان برای فروش یا مولدسازی املاک مازاد در استان فارس پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: تا به امروز 59 فقره املاک مازاد دستگاه های اجرایی این استان با ارزش 422 میلیارد تومان برای فروش به کارگروه استانی مولد سازی و فروش املاک مازاد استان فارس معرفی شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس گفت: 13 هزار و 787 فقره از املاک دولت در سطح استان فارس تا به امروز در سامانه سادا در قالب 18 کاربری ثبت شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد املاک ثبت شده 1005 مورد زمین، 1502 فقره اداری، 1435 فقره درمانی، 13 فقره تحاری، 1049 فقره آموزشی، 160 فقره رفاهی و 78 فقره باغ بوده است.
از بودجه 1400 برای تکمیل پروژه های نیمه تمام استفاده گردد
حسن نوروزی ریس سازمان برنامه و بودجه استان فارس در نهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس با اشاره به ابلاغ بخشنامه بودجه سال 1400 جهت فرایند لایحه بودجه برای ارایه به مجلس در 15 آذرماه گفت: لایحه بودجه سال 1400 در چارچوب کلی اصصلاح ساختار بودجه و ساختار اقتصاد مقاومتی ،طرح های عمرانی در 6 گروه تقسیم بندی می شوند.
وی اضافه نمود: در سطح استان فارس 150 طرح با ویژگی ملی و استانی وجود دارد.
نوروزی از جذب 70 درصد اعتبارات تملک دارای های سرمایه ای استان فارس در سال 99 بالغ بر یک هزار و 760 میلیارد تومان اطلاع داد و گفت: از اعتبارات 2 درصد نفت و گاز 16.6 درصد تخصیص یافته است و از سهم 27 صدم درصد ورزش 89 درصد و راه روستایی70 درصد به این استان تخصیص یافته است .
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس بیان کرد: در بخش طرح های ملی با ویژگی استانی 56 درصد و ملی با 89 درصد تخصیص داشته ایم که سر جمع در منابع 56 درصد تخصیص یافته است .
نسبت منابع به مصارف فارس 43 درصد است
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تاکید بر ورود پروژه های با پیشرفت فیزیکی قابل قبول به بازار بورس گفت: هم اکنون نسبت منابع به مصارف در سطح استان فارس 43 درصد است که استفاده منابع از بانک های خصوصی 31 درصد و بانک های دولتی 64 درصد است و باید با وارد کردن شرکت ها به بازار بورس این نقصیه در سطح استان جبران گردد.
3 هزار نفر از تسهیلات ودیعه مسکن در فارس بهرمند شدند
جعفر زاهدی مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس در باره میزان استفاده مستاجران از تسهیلات ودیعه کرونایی گفت: تعداد 34 هزار مستاجر برای استفاده از تسهیلات کرونایی در فارس ثبت نام کردند که تا به امروز سه هزار نفر این تسهیلات را دریافت کردند.
وی اضافه نمود: این تسهیلات با سود 13 درصد در شهرستان شیراز به مبلغ 30 میلیون تومان و در سایر شهرستان به مبلغ 15 میلیون تومان در اختیار مستاجران قرار می گیرد.
وی گفت: تعداد 121 نقطه حادثه خیز در سطح جاده های فارس وجود دارد طی پنج ماهه نخست امسال به نسبت مدت مشابه 38.5 درصد فوتی های تصادفات در این استان کاهش داشته است.
زاهدی همچنین از اصلاح 60 درصد نقاط حادثه خیز در سطح استان در امسال اطلاع داد.
منبع: ایرنا