سالم ترین پنیر صبحانه کدام است ، مقایسه 9 پنیر صبحانه خوشمزه
به گزارش تا بینهایت، ، تنوع زیادی دارند و تقریبا هر سلیقه و طبعی که داشته باشید، می توانید از طعم پنیر برای آغاز یک روز، لذت ببرید. اما هر چقدر هم جزو هواداران پنیر برای صبحانه باشید، نباید از یاد ببرید که همه پنیرهای صبحانه سالم نیستند. در این میان بعضی پنیرهای صبحانه هم برای پخت و پز و سالاد مناسبند. در نتیجه اگر بخواهید یک پنیر سالم بخورید، کمی دایره انتخاب محدودتری خواهید داشت، ضمناً اگر رژیم خاصی هم داشته باشید، باید انواع پنیر رژیمی را برای صبحانه انتخاب کنید. در این مقاله از در به آنالیز سالم ترین پنیر صبحانه، برترین پنیر صبحانه، انواع پنیر رژیمی برای صبحانه و ویژگی ها و مشخصات آنها خواهیم پرداخت.
سالم ترین پنیر صبحانه کدام است؟
در میان انواع پنیر های صبحانه خارجی و ایرانی، بسته به این که طبع و سلیقه شما چیست و چه انتظاراتی از پنیر دارید، در انتخاب سالم ترین و برترین پنیر صبحانه، باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید. در ادامه فهرست انواع پنیر ایرانی و خارجی را که می توانید به عنوان سالم ترین پنیر صبحانه تهیه و میل کنید، به شما معرفی خواهیم کرد.
در صورت تمایل می توانید انواع را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
پنیر لیقوان
در میان فهرست برترین پنیر صبحانه، پنیر لیقوان () یکی از خوشمزه ترین پنیرهای صبحانه ایرانی است. اصالت پنیر لیقوان به آذربایجان شرقی و شهر تبریز برمی گردد. در طرز تهیه پنیر لیقوان از شیر گوسفند یا بز، به همراه مایه پنیر، ماست یا سرکه استفاده می گردد.
هر چه شیری که در این پنیر به کار می رود، پرچرب تر باشد، بافت این پنیر هم نرم تر خواهد بود. اما ویژگی مهم پنیر لیقوان که آن را در مجموعه پنیرهای سالم قرار می دهد، نگهداری این پنیر در آب نمک است.
پنیر لیقوان به مدت 6 ماه تا 1 سال در آب نمک غلیظ نگهداری می گردد و به همین علت هم طعم شوری دارد و به پنیر کهنه تبریز هم شناخته می گردد. قرار گرفتن پنیر در محلول آب نمک، باعث از بین رفتن میکروب های مضر پنیر شده و رشد میکروب بروسلا یا عامل تب مالت را متوقف می نماید.
البته هر چند این پنیر جزو پنیرهای سالم ایرانی است ولی باید بدانید که به خاطر شوری زیادی که دارد، برای بیماران مبتلا به فشار خون اصلا گزینه خوبی نیست. ضمناً بعضی افراد با مصرف آن دچار سردرد می شوند که ناشی از وجود تیرامین در آن است. البته تیرامین یک اسید آمینه مفید است و سردردی هم به در اثر خوردن این پنیر به وجود می آید، خطرناک نیست.
پنیر فتا
پنیر فتا جزو پنیرهای مدیترانه ای است و در همه جهان هوادار دارد. این پنیر از شیر بز تهیه درست می گردد و به همین دلیل، لاکتوز ندارد، بنابراین برای کسانی که به لاکتوز حساسیت می دهند هم گزینه خوبی است. از طرف دیگر، پنیر فتا جزو پنیرهای شور است که گاهی اوقات اندازه شوری آن از پنیر لیقوان هم بیشتر است.
به خاطر کالری پایین، چربی مفید و پروتئین بالایی که این پنیر دارد، جزو سالم ترین پنیر صبحانه شناخته می گردد. ضمناً پنیر فتا، جزو پنیرهای پخت و پز هم محسوب می گردد. این پنیر به عنوان تزیین یا ماده اصلی انواع سالاد های مدیترانه ای، در تهیه ، و حتی در پخت هم به کار می رود.
بیشتر بخوانید:
پنیر کاتیج
پنیر کاتیج یا کوتاژ، پنیر روستایی یا پنیر کلبه، نام نوعی پنیر خوشمزه و معروف است که معروفیت جهانی دارد. این پنیر بافت بسیار سبک و نرمی دارد و در تهیه آن، از مایه پنیر استفاده نمی گردد. در عوض، شیر ترش به عنوان مایه پنیر کاتیج، مورد استفاده قرار می گیرد.
پنیر کاتج، جزو پنیرهای تازه است که برای مدت طولانی نمی توان آن را نگه داشت و باید حداکثر ظرف 4 تا 5 روز مصرف گردد. همه افراد از جمله خانم های باردار، ورزشکاران، بچه ها در حال رشد، سالمندان، بدنسازان و … می توانند این پنیر را هم به عنوان پنیر صبحانه و هم برای روی سالاد یا جایگزین پنیر ریکوتا مصرف نمایند.
در خصوص این پنیر هم باید بگوییم که اندازه سدیم پنیر کاتج بالاست اما، پروتئین بالا و کالری کمی دارد. کلسیم آن هم، 8 درصد از اندازه احتیاج روزانه بدن به کلسیم را تامین می نماید.
پنیر ریکوتا
پنیر ریکوتا جزو سالم ترین پنیر صبحانه خارجی است که اصالت آن به ایتالیا برمی گردد. پنیرهای ریکوتا انواع مختلفی دارند و طعم آنها هم تا حدی فرق می نماید. این پنیر هم مثل پنیر های دیگر، هم در و طعم دادن به انواع غذا به کار می رود و هم گزینه خوبی برای صبحانه به همراه گردو، سبزیجات، خیار و گوجه فرنگی است.
طعم پنیر ریکوتا ملایم و کمی شیرین است و بافت خامه ای و نرم دارد. ریکوتا جزو پنیرهای با پروتئین بالا و چربی کم است و اگر رژیم غذایی سفت و سختی دارید، می توانید آن را در برنامه غذایی خود جای دهید. البته کسانی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند، بهتر است در مصرف آن احتیاط بیشتری به خرج دهند.
پنیر خیکی یا پنیر پوستی
به عنوان یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین انواع پنیر صبحانه ایرانی، پنیر خیکی یا پوستی (به ترکی: پنیر موتال)، یکی از سالم ترین پنیرهاهای صبحانه است. این پنیر از شیر گوسفند و بز درست می گردد ولی در تهیه آن، گاهی شیر پرچرب گاو هم به کار می رود. این پنیر در روستاها و عشایر شهرهای مختلف کشور مثل آذربایجان، سمنان، فارس و … درست می گردد و در شهرها هم به فروش می رسد.
درست کردن پنیر پوستی کار چندان ساده ای نیست و حدود 1 ماه برای تهیه آن، زمان احتیاج است. بعلاوه این پنیر بعد از درست شدن باید 20 تا 30 روز بماند تا قابلیت مصرف داشته باشد. در پنیر پوستی، از هیچ ماده نگهدارنده ای استفاده نمی گردد و طعم و عطر بی نظیری دارد.
پنیر کوزه
پنیر کوزه یا پنیر کوپه، جزو پنیرهای سالم اصالتا ترکی است و در استان های کردستان و آذربایجان شرقی و غربی تهیه می گردد. البته انواع پنیر کوزه را در فروشگاه ها هم می توانید پیدا کنید. این پنیر در کوزه گذاشته می گردد و به صورت وارونه در عمیق یک متری خاک دفن می گردد. پنیر کوزه حدود 3 ماه زمان برای آماده شدن احتیاج دارد.
پنیر کوزه ای ()، چون تا حد زیادی آبگیری می گردد، بافت خمیری و لاستیکی و سفت ندارد. در این پنیر، میکروارگانیسم های مختلفی وجود دارد که برای سلامتی بسیار مفید است.
البته مصرف این پنیر برای بچه ها زیر 3 سال مناسب نیست. بد نیست بدانید که در طرز تهیه پنیر کوزه، از شیر گاو استفاده می گردد. این پنیر به جز استفاده به عنوان پنیر صبحانه، در و سالاد هم به کار می رود.
پنیر سیاهمزگی
پنیر سیاهمزگی جزو انواع پنیر محلی گیلان است که از شیر بز یا گوسفند درست می گردد. این پنیر محتوای پروتئین زیادی دارد. این پنیر با کیفیت، عطر خوبی هم دارد و به عنوان صبحانه و در تهیه انواع سالاد و تارت و غذاهایی مثل به کار می رود. پنیر سیاهمزگی طعم نمکی و تند دارد و بافت آن مثل پنیر کوزه و پنیر خیکی، سفت و خشک است.
پروتئین موجود در پنیر سیاهمزگی زیاد بوده و به خاطر وجود مواد معدنی مختلف مثل کلسیم، مس، فسفر، پتاسیم و منیزیم، جزو پنیرهایی است به راحتی هضم می گردد. البته به خاطر چربی بالای این پنیر، مصرف زیاد و مداوم آن توصیه نمی گردد.
پنیر لاکتیکی
پنیر لاکتیکی جزو پنیرهای سنتی ایرانی با بافت نیمه سخت است که به وسیله انعقاد شیر، تهیه می گردد. در این پنیر از هیچ افزودنی و چربی گیاهی استفاده نمی گردد. فرآیند تهیه پنیر لاکتیکی این است که لاکتوز موجود در شیر به اسید لاکتیک تبدیل می گردد.
پنیر لاکتیکی سرشار از مواد مغذی، زیر مغذی و درشت مغذی هایی مثل پروتئین، کلسیم و فسفر است. بعلاوه به خاطر استفاده از باکتری های لاکتیکی برای تخمیر شیر، این پنیر حاوی ویتامین های A و املاح معدنی مفید برای سلامتی است. پنیر لاکتیکی علاوه بر مصرف به عنوان سالم ترین پنیر صبحانه، می تواند در انواع سالاد هم استفاده گردد.
پنیر پروبیوتیک
بعضی افراد پنیر لاکتیکی و پنیر پروبیوتیکی را با هم اشتباه می گیرند. هر چند این دو پنیر شباهت های زیادی به هم دارند اما تفاوت هایی هم با هم دارند. پنیر پروبیوتیک به خاطر خواص درمانی مخصوصا برای درمان دردهای معده، شناخته شده است. در تهیه پنیر پروبیوتیک از شیر گاو استفاده می گردد.
این پنیر با استفاده از باکتری های مفید و زنده فراوری می گردد با تحریک باکتری های مفید، میکروب های بیماری زا را از بین می برد، در نتیجه به سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید. اگر با مشکلاتی مثل ،، ، ، درد ناحیه شکم و … دچار هستید، می توانید از مزایای پنیر پروبیوتیک برای سلامتی بهره ببرید.
سوالات متداول درباره برترین و سالم ترین پنیر صبحانه
برترین پنیر برای صبحانه چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
پنیر هایی که برای صبحانه انتخاب می کنید، در صورتی که ویژگی های زیر را داشته باشند، برای انتخاب مناسب هستند:
1- بافت سبکی داشته باشند و باعث سنگینی معده نشوند.
2- نمک و محتوای سدیم زیادی نداشته باشند، مخصوصا اگر فشار خون دارید.
3- تازه باشند.
4- در صورتی که رژیم لاغری دارید، از مصرف پنیرهای پرچرب و خامه ای خودداری کنید.
سالم ترین پنیر صبحانه کدام است؟
معمولا دو نوع پنیر صبحانه و پنیر پخت و پز در بازار موجود هستند: از سالم ترین پنیرهای صبحانه می توان به پنیر فتا، لبنه، لیقوان و … اشاره نمود. اما اگر در رژیم غذایی تان صبحانه های متنوع تری مثل املت، انواع پنکیک و … را دارید که در آنها از پنیرهای پخت و پز استفاده می گردد، می توانید انواع پنیر پروسس، پنیر کاتیج، پنیر پروولون و … بهره ببرید.
منبع: افق کوروش