7 صندوق جسورانه بورسی فعال شد

به گزارش تا بینهایت، خبرنگاران: مدیر ارتباط با مشتری صندوق نوآوری و شکوفایی از فعال شدن 7 صندوق جسورانه بورسی در فرابورس اطلاع داد و گفت: هدف از راه اندازی صندوق های جسورانه بورسی سرمایه گذاری بر روی مگاپروژه ها نیست، بلکه این صندوق ها به سراغ سرمایه گذاری بر روی طرح هایی با رقم های پایین تر، ولی با ریسک بالاتر می فرایند.

7 صندوق جسورانه بورسی فعال شد

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، محسن نوتاش با بیان اینکه کسب وکارهای نوپا برای آنکه فعالیت خود را شروع نمایند، احتیاج به تامین اقتصادی دارند، اضافه نمود: این شرکت ها از آنجایی که نوپا هستند، دریافت تسهیلات از بانک ها و نهادهای اقتصادی دیگر مانند صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب تسهیلات و وام نمی تواند برای آنها موثر باشد؛ چرا که این نوع شرکت ها در ابتدای راه هستند؛ از این رو این شرکت ها به دنبال جذب سرمایه هستند.

وی یکی از جهتهای جذب سرمایه در بازار سرمایه را صندوق های جسورانه بورسی (VC) یا (Venture Capital Fund) دانست و اظهار کرد: این صندوق ها نوعی صندوق های سرمایه گذاری مشترک هستند که پول را از سرمایه گذارانی که قصد دارند سرمایه خود را در حوزه های کسب و کارهای نوپا، شرکت های دانش بنیان و یا استارتاپ ها سرمایه گذاری نمایند، جمع می نمایند و به پروژه های استارتاپی سرمایه گذاری می نمایند.

نوتاش با بیان اینکه این صندوق ها تحت نظر بورس می توانند داخل شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها سرمایه گذاری نمایند، ادامه داد: درصد بالایی از سرمایه های این صندوق ها به سرمایه گذاری بر روی سهام پروژه های نوپا اختصاص داده می گردد.

مدیر ارتباط با مشتری صندوق نوآوری و شکوفایی در پاسخ به این سوال که سرمایه گذاری جسورانه بورسی برای چه افرادی موثر است، شرح داد: سرمایه این صندوق ها برای افرادی است که ریسک پذیری بالایی را قبول نمایند، در قبال اینکه امید داشته باشند در آینده بازگشت سرمایه خوبی خواهند داشت، ضمن آنکه به سرمایه گذاری در کسب و کارهای فناورانه نوپا نیز علاقه داشته باشند.

وی با اشاره به مزایای سرمایه گذاری جسورانه، گفت: برای سرمایه گذاران علاوه بر آنکه ریسک بالایی را باید قبول نمایند، از آنجایی که سرمایه گذاری بر روی فناوری است، قطعا بازدهی بالایی برای فرد سرمایه گذار نیز دارد و ریسک هایی که این صندوق ها قبول می نمایند، علاوه بر ریسک های سیستماتیک داخل بورس، ریسک های مرتبط به هر یک از پروژه ها نیز هست.

نوتاش با بیان اینکه این صندوق ها تحت نظر بورس و طبق قوانین بورس راه اندازی می شوند، یادآور شد: این صندوق ها دارای شورای سرمایه گذاری هستند و این شورا طرح های فناورانه را مورد آنالیز قرار می دهند و هر طرحی که از نظر آنها مناسب باشد، اقدام به سرمایه گذاری بر روی آنها خواهند کرد.

وی از حضور و فعال شدن 7 صندوق جسورانه بورسی در سازمان فرابورس اطلاع داد و گفت: علاوه بر آن تعدادی دیگر از این صندوق ها مراحل نهایی دریافت مجوزها را طی می نمایند و هر کدام از صندوق های جسورانه دارای مجوز می توانند سرمایه ای را از بازار سرمایه، جذب و داخل طرح های استارتاپی سرمایه گذاری نمایند.

نوتاش با اشاره به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در فعالیت های صندوق های جسورانه بورسی، خاطر نشان کرد: صندوق نوآوری به دو شکل می تواند با صندوق های جسورانه بورسی همکاری کند؛ یکی از این اشکال این است که در تاسیس این نوع صندوق ها مشارکت کنیم. یعنی این صندوق همانند سایر سرمایه گذاران مبلغی حداکثر تا 40 درصد سرمایه صندوق های جسورانه آورده داشته باشد تا این صندوق ها تشکیل گردد تا صندوق های جسورانه بتوانند در پروژه های مختلف سرمایه گذاری نمایند.

وی با بیان اینکه تا به امروز این صندوق در تاسیس 5 صندوق جسورانه بورسی مشارکت داشته است، گفت: از این طریق سرمایه های صندوق نوآوری به عنوان بخش دولتی محرک و جاذبه ای می گردد تا سایر بخش های اکوسیستم نوآوری، سرمایه های خود را وارد کسب و کارهای دانش بنیان نمایند.

مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی، هم سرمایه گذاری را شکل دوم همکاری این صندوق با صندوق های جسورانه بورسی بیان کرد و اضافه نمود: اگر صندوق جسورانه ای تشکیل شده باشد، ولی صندوق نوآوری و شکوفایی جزو سهامداران آن نباشد، می توانیم در قالب هم سرمایه گذاری کنیم. صندوق نوآوری از نظر قانونی این امکان را دارد که اگر یک صندوق جسورانه بورسی قصد داشت بر روی پروژه ای سرمایه گذاری کند، ما نیز به همان میزان در آن پروژه سرمایه گذاری کنیم.

رسیدن به طرح های با فناوری پیشرفته از جهت حمایت از طرح های متوسط

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از طرح های فناورانه متوسط و کوچک، اظهار کرد: بسیاری از طرح هایی که به صندوق های جسورانه بورسی معرفی می شوند، طرح های استارتاپی هستند که عظیم نیستند و سرمایه گذاری های انجام شده بر روی آنها در واقع سرمایه گذاری بر روی آینده این پروژه ها است، ولی به آنها نمی توان لفظ فناوری های متوسط را اطلاق کرد. سطح فناوری با سایز شرکت ها متفاوت است؛ از این رو ممکن است بعضی از استارتاپ ها فناوری های بالایی داشته باشند، ولی صندوق های جسورانه بورسی این طرح ها را از لحاظ میزان فروش آنالیز می نمایند.

به گفته وی، ممکن است بعضی از طرح هایی را که صندوق های جسورانه بورسی بر روی آنها سرمایه گذاری می نماید، فناوری بالایی نداشته باشند، ولی بازار خوبی داشته باشند و بازار به محصولات آنها احتیاج داشته باشد.

نوتاش با تاکید بر اینکه هدف از راه اندازی صندوق های بورسی سرمایه گذاری بر روی مگا پروژه ها نیست، گفت: این صندوق ها به سراغ سرمایه گذاری بر روی طرح هایی با رقم های پایین تر، ولی با ریسک بالاتر می فرایند، ضمن آنکه این پروژه های کوچک محرکی برای توسعه بازار فناوری های کشور هستند و فناوری ها الزاما در داخل پروژه های عظیم متولد نمی شوند.

همکاری صندوق نوآوری در غیر دانش بنیان ها

نوتاش با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی در ردیف خدمت هم سرمایه گذاری الزام دارد که بر اساس اساسنامه این صندوق، سرمایه ها به سمت شرکت های دانش بنیان هزینه گردد، تاکید نمود: ولی از نظر دستورالعملی، زمانی که قرار است در راه اندازی صندوق های جسورانه مشارکت داشته باشیم، چون این صندوق ها نهادی مجزا هستند، صندوق نوآوری می تواند در صندوق های جسورانه سرمایه گذاری کند و این صندوق ها می توانند به حیطه حمایت از طرح های استارتاپی و فناور ورود نمایند. در این صورت صندوق نوآوری مستقیما در شرکت های استارتاپی سرمایه گذاری نمی نماید، ولی اعتبارات صندوق نوآوری به وسیله تامین اقتصادی که در صندوق های جسورانه انجام می گردد، اهرم خواهد شد.

ورود مستقل شرکت ها به بورس یا صندوق های جسورانه

مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد حضور شرکت های دانش بنیان در فرابورس، شرح داد: اگر شرکتی به بلوغ رسیده باشد، می تواند IPO (عرضه عمومی اولیه سهام شرکت در بورس) و وارد فرابورس گردد و قیمت گذاری کند و عرضه گردد ولی وقتی صحبت از استارتاپ ها می گردد، یعنی تامین شرکت های نوپایی که ایده آنها شکل گرفته و تا بالغ شدن فاصله زیادی دارند.

وی اضافه نمود: از این رو این شرکت ها برای گام اول سرمایه ای از سرمایه گذار دریافت نموده و ایده شکل می گیرد و محصول ساخته و وارد بازار می گردد و در گام بعدی برای رشد می توانند تسهیلات دریافت نمایند و یا جذب سرمایه گذار داشته باشند و در گام سوم بعد از اینکه شرکت به حدی از بلوغ رسید و محصول تجاری سازی شد، شرکت ها می توانند، IPO و مستقیما وارد بازار سرمایه شوند.

به گفته نوتاش، هیچ شرکتی نمی تواند به وسیله صندوق های جسورانه IPO گردد.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 16 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: ta8.ir شناسه مطلب: 1102

به "7 صندوق جسورانه بورسی فعال شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 صندوق جسورانه بورسی فعال شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید