خوراکی هایی برای کاهش خستگی
به گزارش تا بینهایت، خستگی زیاد می تواند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد و بیانگر یک بیماری زمینه ای باشد؛ اما با یک رژیم غذایی خوب حاوی خوراکی های متنوع می توان بر آن غلبه کرد.
خستگی باعث کاهش عملکرد شما در طول روز می گردد. هر کسی ممکن است از خستگی رنج ببرد اما احساس خستگی بدون هیچ دلیل ظاهری و دلیل مشخصی می تواند زندگی شخصی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و حتی می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد. رژیم غذایی برای کاهش خستگی می تواند در فرد حس نشاط و انرژی ایجاد کند و عملکرد شغلی فرد را بهبود ببخشد.
زمینه های بروز خستگی
مصرف زیاد کافئین، فعالیت بدنی بیش از حد، نداشتن تحرک عمومی، بی خوابی، کمبود وزن، بعلاوه بعضی بیماری های روانی مثل اضطراب، افسردگی و... می توانند زمینه های خستگی مفرط فرد باشند. در مواردی هم بروز بعضی بیماری ها در فرد ممکن است باعث ایجاد خستگی گردد مثل نارسایی کبد، سندروم خستگی، کم خونی، سرطان، بیماری های کلیوی، بیماری های قلبی، اختلالات تیرویید، چاقی، آپنه خواب، دیابت و...
رژیم غذایی برای مبارزه با خستگی
به گزارش پزشکت یک رژیم غذایی مناسب حاوی پروتئین، چربی ها و کربوهیدرات های پیچیده و بعلاوه ویتامین ها و مواد معدنی، بدن را برای عملکرد صحیح و مقابله با علایم خستگی آماده می نماید. برای رعایت چنین رژیم غذایی بهتر است این خوراکی ها را بخورید.
موز: موز حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که بدن برای تبدیل قند به انرژی به آن احتیاج دارد. بعلاوه موز سرشار از بسیاری از مواد مغذی مهم مانند ویتامین های گروهB، ویتامینC، اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و کربوهیدرات هاست که به برطرف خستگی، کم آبی و سایر علایم خستگی یاری می نماید.
چای سبز: نوشیدن یک فنجان چای سبز تازه ممکن است با خستگی، به خصوص خستگی ناشی از ورزش نیز مقابله کند.
تخم کدو تنبل: این تخم ها حاوی پروتئین مرغوب، اسیدهای چرب امگا 3 سالم و انواع ویتامین B و بعلاوه مواد معدنی شامل منگنز، منیزیم، فسفر، آهن و مس هستند که در تأمین انرژی و مبارزه با علایم خستگی مفیدند.
بلغور جو دوسر: بخشی از غذای مناسب برای مبارزه با خستگی، جو دوسر است. این ماده حاوی کربوهیدرات های باکیفیت است که به عنوان گلیکوژن در بدن ذخیره می گردد و در طول روز انرژی مورد احتیاج مغز و ماهیچه های شما را تأمین می نماید. فیبر موجود در جو دوسر باعث آزاد شدن انرژی در جریان خون می گردد. به علاوه، مواد مغذی مهم بسیاری مانند پروتئین، منیزیم، فسفر و ویتامین B 1 دارد که به تقویت سطح انرژی شما یاری می نماید.
ماست پروبیوتیک: میزان زیاد پروتئین، کربوهیدرات و پروبیوتیک های سالم در ماست می تواند یاری بزرگی برای مقابله با علایم خستگی باشد.
آب هندوانه: اگر در روز گرم یا بعد از تمرین به دلیل کمبود آب بدن احساس خستگی می کنید، می توانید انرژی خود را با یک تکه هندوانه برگردانید. هندوانه سرشار از آب و الکترولیت است که باعث جبران کمبود آب بدن می گردد و به شما در فعال نگه داشتن و برطرف خستگی یاری می نماید.
گردو: گردو حاوی پروتئین و فیبر است که به تأمین انرژی پایدار یاری می نماید. این آجیل بعلاوه دارای میزان مناسبی از مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، مس و ویتامین هاست.
فلفل قرمز: فلفل قرمز یکی از برترین منابع ویتامین C است. این آنتی اکسیدان می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کند و در مبارزه با احساس خستگی بسیارموثر است. فلفل قرمز بعلاوه سرشار از اسید فولیک، فیبر و ویتامین A، B 6 و C است.
اسفناج: اسفناج یک منبع گیاهی خوب آهن برای انتقال اکسیژن به سلول های بدن است. بعلاوه، اسفناج سرشار از منیزیم، پتاسیم و ویتامین های C و B است.
دانه های فیبر چیا: دانه های چیا به عنوان یک پروتئین کامل است که حاوی پتاسیم، فیبر، کلسیم، فسفر، آهن و منگنز است. با توجه به این که یک قاشق غذاخوری دانه چیا حاوی 5 گرم فیبر است، مصرف این دانه های پر مصرف راهی عالی برای بالا بردن روزانه فیبر شماست.
منبع: گردشبان