در بهار چه نخوریم ؟
به گزارش تا بینهایت، خبرنگاران:مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایده آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب تر هستند.
یک متخصص طب ایرانی، در خصوص تغذیه در فصل بهار، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش مهر، علیرضا عباسیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این موضوع که فصل بهار گرم و تر است، گفت: رعایت بعضی نکات در فصل بهار برای همه مردم با هر مزاجی خوب است از جمله اینکه در این فصل مصرف بعضی غذاها مثل شیرینی ها، گوشت ها، غذاهای حاوی ادویه جات نظیر غذاهای تند باید کاهش یابد.
وی ادامه داد: در این فصل هوا گرم تر می گردد و رطوبت هوا افزایش پیدا می نماید و به همین علت افرادی که مزاج گرم و تر دارند، حالشان بدتر می گردد و به عنوان مثال نوجوان ها و جوان ها ممکن است دچار جوش های صورت شوند و عارضه هایی نظیر کهیرهای پوستی، آلرژی و حساسیت، خارش انتهای حلق، آبریزش از بینی، آبریزش از چشم، عطسه ، حالت زکام و…، افزایش یابد که این حالت ها بیشتر مربوط به مزاج گرم و تر است.
به این اشخاص علاوه همه دستوراتی که برای سایر افراد مطرح است؛ عدم مصرف گوشت ها به ویژه گوشت قرمز، غذاهای تند و شیرینی جات توصیه می گردد. بعلاوه مناسب است که افراد دارای مزاج گرم و تر از عطرهای خنک استفاده نمایند و یا همانند گذشته عطر نیلوفر یا گلاب را مصرف نمایند و این افراد نباید عطرهایی که خیلی بوهای تند و تیزی دارند مثل مشک یا عطرهای شیرین استفاده نمایند.
این متخصص طب ایرانی تأکید کرد: در هم خوری ها را باید کم کرد. مصرف اغذیه های خشک نسبت به آنهایی که چرب هستند، رجحان دارد و در خصوص شیرینی ها توصیه می کنیم شیرینی تر استفاده ننمایند و بیشتر از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده گردد؛ در خصوص میوه ها هم توصیه می کنیم که در هم خوری میوه انجام نگردد و افراد از یک مدل میوه استفاده نمایند.
مثلاً امروز سیب مصرف نمایند فردا خیار و پس فردا نارنگی یا پرتقال بخورند. البته یک قاعده کلی هم وجود دارد که در هر فصلی میوه آن فصل باید خورده گردد. یعنی خوب است که ما در فصل بهار میوه هایی که مخصوص فصل بهار است را میل بکنیم. مثلاً پرتقال یا نارنگی میوه های فصل زمستان است و بهتر است در همان فصل استفاده شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه در این فصل باید بیشتر غذاهایی که ساده هستند میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد، گفت: در گذشته ما ایرانی ها غذاهایی داشتیم که بسیار ساده بودند و اجزایش کم بود.
مثلاً انواع املت ، تخم مرغ، خاگینه ها، هویج یا بادمجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به شکل کله جوش استفاده می گردد. بعلاوه مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایده آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب تر هستند.
وی اضافه کرد: در کنار این دستورات کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است اما برای این فصل بیشتر است و برای مثال غذاهایی که رنگ ها و طعم های مصنوعی دارند مثلاً شیرینی هایی که رنگ های خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقره ای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند و بعلاوه آدامس ها و تنقلاتی که رنگ های زیاد و طعم های خیلی خاص دارند نیز برای همه فصول خوب نیست و در فصل بهار از آنجایی که بدن خیلی حساس تر است، ویژه تر مضر هستند.
عباسیان بیان نمود: در میان آجیل ها ما بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را توصیه می کنیم و بعلاوه مصرف تخم کدو، آفتاب گردان، تخمه ژاپنی و تخم هندوانه هم خوب است اما گردو ممکن است افراد را تا یک حدودی اذیت کند و به علاوه بادام زمینی یا بادام هندی هم به علت گرمی و خاصیت آلرژنی که دارند می توانند تا حدودی برای بدن هایی که ضعیف تر هستند، اذیت نماینده باشند.
حالا اگر این ترکیبات با هم مخلوط شوند باز اذیتش بیشتر می گردد و برای مثال مصرف انواع باقلواها چون معمولاً تنوعی از این آجیل ها را دارند و به آن ها انواع شیرین نماینده ها و گاهاً مواد نگه دارنده می زنند ممکن است اذیت نماینده باشند.
این متخصص طب ایرانی ضمن اشاره به اینکه در میان آجیل ها هر روز یک مدل آجیل را بخورید و برای مثال یک روز تخمه کدو میل کنید و روز بعد چند بادام، یادآور شد: فاصله گذاری بین مواد غذایی مهم است و بلافاصله بعد از مصرف یک سری آجیل و شیرینی غذا خورده نگردد. یک اندازه گرسنه بودن توصیه می گردد و بهتر است همواره سیر از سر سفره بلند نشویم و هنگام بلند شدن از سر سفره یک اندازه گرسنه باشیم.
منبع: توریسم آنلاین